Ο πιο νόστιμος κατά την άποψή μου αναίμακτος και ηθικός κιμάς που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής.
Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή από τον κιμά για λαχματζούν του σάιτ veganinathens.com και είναι συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε κιμά.
Συνταγή:
Υλικά
Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή από τον κιμά για λαχματζούν του σάιτ veganinathens.com και είναι συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε κιμά.
κιμάς κουνουπιδιού πάνω σε πίτα ποντιακή |
Συνταγή:
Υλικά
- 2 ½ φλιτζ. τουφίτσες από ένα κουνουπίδι (καλά πλυμμένο)
- 1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. φάβα ή κόκκινες φακές αποφλοιωμένες (που θα τις έχετε τοποθετήσει σε μια λεκανίτσα με νερό για τουλάχιστον έξι ώρες)
- ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
- 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή έτοιμη τριμμένη ντομάτα τουλάχιστον 400γρ
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. τσίλι
- (προαιρετικά) λίγο γκαράμ μασάλα και πάπρικα καπνιστή
- αλάτι-πιπέρι
- ελάχιστη ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση
Αφού έχουμε πλύνει και καθαρίσει όλα τα λαχανικά μας, βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και χτυπάμε ελαφρά (μπορούμε φυσικά και να τα τρίψουμε στον τρίφτη).
Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα ελάχιστο νερό (3-4 κουταλιές) και προσθέτουμε εκεί το κρεμμύδι, σκόρδο και καρότο που χτυπήσαμε στο μούλτι και "σοτάρουμε". (Αν δεν σας ενδιαφέρει το υγιεινό μαγείρεμα μπορείτε να σοτάρετε με λάδι.)
Χτυπάμε στο μούλτι το κουνουπίδι μέχρι να θρυμματιστεί, αλλά όχι να πολτοποιηθεί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το τριμμένο κουνουπίδι και τις κόκκινες φακές κι αφήνουμε να μαραθούν.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα τουλάχιστον (ή μέχρι να δέσει η σάλτσα καλά).
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος ωμό.
αυτό πολύ ενδιαφέρον, ειδικά η ποντιακή πίτα,
ΑπάντησηΔιαγραφήτα χριστούγεννα η ξαδέρφη μου στη σουηδια έφτιαξε παβλοβα
με μαρέγκα από ρεβυθι
Γεια σου Erisadesu!
ΔιαγραφήΝαι, ο ζωμός από τα ρεβύθια είναι φανταστικός γιατί πήζει και μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα με αυτόν. Μαρέγκα και πολλά άλλα!