Για τη βάση
- 2 κούπες καρύδια (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό σας αρέσει)
- 4 κ.σ. κακάο άγλυκο (εγώ προτιμώ ωμό)
- 10 βασιλικοί χουρμάδες ή 17-18 από τους απλούς
- ελάχιστο αλάτι
Για τη μους
- 1 κούπα φυστικοβούτυρο (μπορείτε να πάρετε φυστίκια ανάλατα και να τα χτυπήσετε στο μούλτι - είναι πολύ πιο οικονομικά από το να αγοράσετε έτοιμο φυστικοβούτυρο και πιο υγιεινά)
- 2 κούπες κρέμα καρύδας την κονσέρβα (φροντίστε να τη βάλετε ανάποδα στη συντήρηση του ψυγείου και όταν την ανοίξετε πάρτε με προσοχή το παχύρευστο και σκληρό υλικό... το νερό, αν υπάρχει αφήστε το - ΣΗΜ: ίσως χρειαστείτε δυο κονσέρβες)
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφένδαμου (δεν συνιστώ πετιμέζι ή ζάχαρη καρύδας γιατί θα σκουρύνουν το χρώμα της μους)
Για τη διακόσμηση
- 1/2 κούπα vegan σταγόνες σοκολάτας.
Επεξεργασία:
Θα χρειαστείτε ένα ταψάκι για τούρτα 18cm (εγώ κλασσικά αυτοσχεδίασα κι εδώ και την έβαλα σε μια ταρτιέρα :p).
Προετοιμάστε τη βάση βάζοντας όλα τα υλικά της βάσης στο μούλτι και πολτοποιείστε τα μέχρι μια κολλώδης μάζα να σχηματιστεί. Τη βάζετε στη φόρμα και πιέζετε καλά να σχηματιστεί η βάση. Μόλις είναι έτοιμη βάλτε τη στο ψυγείο (συντήρηση).
Βάλτε στο μπολ του μίξερ (ή σε ένα απλό μπολ αν έχετε ηλεκτρικό μίξερ χειρός) τα υλικά για τη μους και χτυπήστε καλά μέχρι η μους να είναι κρεμώδης και να έχουν σχηματιστεί μικρές κορυφές.
Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και στρώνετε από πάνω τη μους με μια σπάτουλα.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτες και με τη λιωμένη πια σοκολάτα κάνετε σχεδιάκια πάνω στη μους.
Αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη φάτε (αν αντέχετε!).
Αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη φάτε (αν αντέχετε!).
είναι πολύ θελκτική η συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήθελα να ρωτήσω, αν προτείνεις κάτι άλλο αντί για κρέμα καρύδας
ευχαριστώ
Αν είσαι vegan, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκτός ίσως από γάλα καρύδας (θα χρειαστείς τρία μεταλλικά κουτιά) από όπου θα πάρεις την κρέμα στην κορυφή.
ΔιαγραφήΕννοείται πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την σαντιγύ soyatoo που τη φέρνει μόνο το bamboo vegan