Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Ψητά μανιταροπαϊδάκια...



Αυτή η συνταγή δεν είναι δικιά μου, αλλά ενός φίλου, του Λευτέρη, που αν και δεν είναι βίγκαν αγαπάει την βίγκαν κουζίνα. Τα έφτιαξα, βγήκαν τέλεια και σας δίνω τη συνταγή.

Υλικά:
  • 1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους (400γρ)
  • 2 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (όσο αρέσει στον καθένα)
  • 2-3 κ.σ. ηλιόσπορους


Παρασκευή

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα ή αν ο φούρνος σας δεν έχει αυτή τη δυνατότητα (όπως ο δικός μου) στους 230-240 βαθμούς χωρίς αέρα.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι, το λάδι, αλάτι και τους ηλιόσπορους κι ανακατεύετε καλά.

Παίρνετε τα μανιτάρια (δεν τα πλένετε!), κόβετε λίγο τις άκρες και τα χωρίζετε κατά μήκος στη μέση αν είναι μεγάλα. Βάζετε τα μανιτάρια μέσα στο μπολ με το μείγμα ταχινιού κι ανακατεύετε καλά μέχρι όλα τα μανιτάρια να γεμίσουμε με αυτό το μείγμα.

Παίρνετε μια μεγάλη λαμαρίνα, στρώνετε αντικολλητικό χαρτί κι αδειάζετε  εκεί τα μανιτάρια. Απλώνετε τα μανιτάρια ώστε να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο και επειδή στο μπολ θα έχουν μείνει αρκετοί ηλιόσποροι τους απλώνετε πάνω στα μανιτάρια όλους.

Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν από την μία μεριά (περίπου 15-20 λεπτά) και γυρίζετε τα μανιτάρια κι από την άλλη να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά το πολύ.

Βάζετε σε μια πιατέλα και προσθέτετε χυμό λεμονιού.


Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου