Συνταγή (για 6 τηγανίτες)
Υλικά:
1 κούπα ρυζάλευρο
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα φυτικό γάλα
1/4 κ.γ. xanthan gum (αυτό θα βοηθήσει να δέσει το μίγμα μια που το ρυζάλευρο δεν έχει γλουτένη)
2 κ.σ. λάδι
Παρασκευή:
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάλτε τα τέσσερα στεγνά υλικά σε ένα μπολ κι ανακατέψετε καλά.
Προσθέστε το γάλα και το λάδι κι ανακατέψετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Λογικά πλέον το τηγάνι θα είναι αρκετά ζεστό οπότε πάρτε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα και ρίξτε το με προσοχή στο τηγάνι.
Μόλις σχηματιστούν κάποιες φυσαλίδες στην επιφάνεια (ή μόλις βλέπετε τις άκρες να σηκώνονται κάπως) είναι έτοιμη η τηγανίτα να τη γυρίσετε από την άλλη πλευρά.
Ψήνετε όλες τις τηγανίτες με τον ίδιο τρόπο.
Συμβουλή: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος χαμηλώστε κι άλλο την θερμοκρασία για να μη σας μαυρίζουν οι τηγανίτες κι όταν βλέπετε πως αργούν να ψηθούν ανεβάζετε πάλι 1 βαθμό.
Γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες και σιρόπι σφένδαμου ή αγαύης και λίγη ινδική καρύδα ή με ό,τι άλλο θέλετε εσείς.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου