Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Kale chips



Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου όταν πριν μερικές μέρες βρήκα στην Λάρισα βιολογικό Κale (κέιλ). Είναι ο βασιλιάς των πράσινων λαχανικών με απίστευτες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων (δείτε εδώ για επιπλέον πληροφορίες) και ένα από τα αγαπημένα λαχανικά των απανταχού βίγκαν.

Τρώγεται τέλεια σε σαλάτες ωμό, αλλά εγώ ήθελα να επιχειρήσω να φτιάξω τσιπς. Αν έχετε αφυγραντή, εννοείται πως είναι άκρως πιο θρεπτικό κι υγιεινό να γίνει εκεί. Αν, όπως εγώ, δεν έχετε, τότε στο φούρνο αναγκαστικά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στο ίντερνετ υπάρχουν άπειρες συνταγές και μπορείτε ακόμη να το κάνετε και σκέτο. Έχει πολύ ωραία γεύση έτσι κι αλλιώς, αλλά εγώ ήθελα να γίνει κάπως πικάντικο.

Να η συνταγή:

Υλικά:
  • Μισό κέιλ (είναι σε μεγάλα μπουκέτα όπως τα μεγάλα μαρούλια).
  • 3 κ.σ. από το άλειμμα ηλιόσπορου
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)


Διαδικασία.

Πλένουμε καλά το κέιλ και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε είναι τα πράσινα φύλλα χωρίς το κοτσάνι τους, κομμένα σε κομμάτια.
Αφού τα αφήσουμε να στραγγίξουν καλά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το άλειμμα ηλιόσπορου. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού.
Ανοίγουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αρχίζουμε να εναποθέτουμε τα φύλλα κέιλ πάνω στην λαδόκολα καλά απλωμένα ώστε να μην χρειαστεί πολλή ώρα ψήσιμο. Αφού απλώσουμε όλα τα φύλλα, τότε ραντίζουμε με διατροφική μαγιά και λίγη πάπρικα καπνιστή.
Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθούν. Στα 10 λεπτά περίπου θα έχουν αρχίσει να μοιάζουν με τσιπς. Γυρίζετε κι από την άλλη πλευρά κι αφήνετε άλλα 10 λεπτά περίπου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την πρώτη φορά που δεν άπλωσα καλά τα φύλλα μου πήρε πάνω από μισάωρο να γίνουν σαν τσιπς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου